Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Cumhuriyetin 60. yılının kutlandığı 1983–1984 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan bir protokol gereğince adı 60. Yıl İlkokulu olarak belirlenmiştir.

Başlangıçta, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından inşa edilen 16 derslik, 1 Laboratuar, spor salonu, yemekhane ve idari bölümlerden oluşan binada 1 okul müdürü, 1 müdür yardımcısı, 21 öğretmen, 3 İngilizce uzmanı, 4 hizmetli ve 525 öğrenci ile eğitim- öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür.

Okulumuz 1996–1997 eğitim-öğretim yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünce tahsisi edilen arazi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı´nın yaptırdığı ve 7 Nisan 1996 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel´in törenle açılışını yaptığı yeni binada "Beytepe İlköğretim Okulu" adı altında hizmet vermeye devam etti.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim sisteminin uygulamaya konmasıyla birlikte okulumuz "Beytepe Ortaokulu" adıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.